Riblje perlice D+E, 30cps

9,39 KM

Za zdravo djetinjstvo

  • Cijena s uključenim PDV-om.
  • Troškovi dostave u iznosu od 8,73 KM nisu uključeni u cijenu proizvoda.
    Za narudžbe iznad 30 KM dostava je besplatna.
  • Isporuka na teritoriji BiH u roku od 48 h

Nema na zalihi

Opis

• Riblje ulje obogaćeno omega-3 masnim kiselinama sa dodatkom vitamina D i E doprinosi zdravlju koštanog sistema i krvnih sudova. Preporučuje se za održanje normalnih kostiju i zuba, za održanje normalne funkcije srca, kao podrška terapiji osteoporoze zbog vitamina D i E.
• Sadrži 150 mg Omega-3 ribljeg ulja, od čega 45 mg nezasićenih masnih kiselina, 5 mg vitamina E, 10 µg vitamina D3.
• 1 kapsula dnevno za odrasle i djecu preko tri godine.

Vrsta i namjena proizvoda

Riblje perlice sa vitaminima D i E su dodatak ishrani, koji je namijenjen djeci starijoj od tri godine i odraslima, kao svakodnevna dopuna Omega-3 masnih kiselina, vitamina D i E. Ovo je unaprijeđena formulacija ribljih perlica sa povećanim sadržajem Omega-3 masnih kiselina. Smatra se da Omega-3 masne kiseline doprinose održanju normalne funkcije oka i mozga, pomažu kod upalnih procesa vezanih za astmu i bronhitis. Vitamin D doprinosi održanju normalnih kostiju i zuba, dok vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Pročitaj više

Aktivni sastojci

Omega-3 riblje ulje (18 % EPA – eikozapentaenska kiselina i 12% DHA –dokozaheksaenska kiselina) 150 mg, vitamin E 5 mg, Vitamin D3 10 µg.

Sastav

omega-3 riblje ulje, želatin, humektant: glicerol (E 422), prečišćena voda, DL – alfa tokoferil – acetat (vitamin E), prirodna aroma limuna, holekalciferol (vitamin D).

Način upotrebe

Jedna meka kapsula dnevno uz jelo za odrasle i djecu stariju od tri godine. Kapsule imaju prijatan ukus limuna, i djeca ih mogu lako sažvakati.

Upozorenja i napomene

Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu! Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosjetljive na neki od sastojaka proizvoda. Ukoliko postoji već propisana terapija konsultovati ljekara/farmaceuta prije upotrebe proizvoda. Trudnice/dojilje trebaju konsultovati ljekara/farmaceuta prije upotrebe proizvoda. Proizvod nije namijenjen djeci mlađoj od tri godine.

Način čuvanja

Čuvati u dobro zatvorenoj bočici, zaštićeno od svjetlosti i vlage, na temperaturi do 25 °C i van domašaja djece!

Dodatne informacije

EAN barkod

3871384001771

Pakovanje

30 cps