Urobalans, 20cps

17,41 KM

Prirodni odgovor na infekcije urinarnog trakta

  • Cijena s uključenim PDV-om.
  • Troškovi dostave u iznosu od 8,73 KM nisu uključeni u cijenu proizvoda. Za narudžbe iznad 30 KM dostava je besplatna.
  • Isporuka na teritoriji BiH u roku od 48 h.
Compare

Opis

Dodatak ishrani s prahom brusnice i korisnim bakterijama za obnavljanje i održavanje normalne funkcije urogenitalnog i probavnog trakta. Dok brusnica sprečava zadržavanje Ešerihije koli u urinarnom traktu, probiotska kultura obnavlja mikrofloru crijevne i vaginalne sluznice, sprečavajući vezivanje patogenih bakterija i gljivica, a samim tim i ponavljanje infekcije. Zahvaljujući svojim sastojcima povoljno djeluje na urogenitalnu mikrofloru i održavanje normalne funkcije urogenitalnog trakta. Može se koristiti kao dodatak antibiotskoj terapiji ili samostalno, kod infekcija urogenitalnog trakta.

Vrsta i namjena proizvoda

Prirodan odgovor na infekcije urinarnog trakta
URO-balans® je dodatak ishrani koji se koristi u cilju obnavljanja i održavanja normalne funkcije urogenitalnog trakta. Preporučuje se osobama sa čestim i ponavljanim infekcijama urogenitalnog trakta.
URO-balans® pomaže zdravlju urinarnog trakta kroz dvostruku akciju: brusnica PACran® ometa lijepljenje uropatogena za urinarni trakt, dok korisne bakterije obnavljaju crijevnu i vaginalnu mikrofloru i ograničavaju rizik od patogenog razvoja.

Pročitaj više

Aktivni sastojci

Probiotik Lactobacillus Rhamnosus Rosell 11 min 1 milijarda cfu i 250 mg sprašene brusnice PACran standardizovane na 1,5% proantocijana tipa A.

Sastav

Prah ploda Američke brusnice (Vaccinium macrocarpon) standardizovan na min. 1% proantocijanida; punilac: krompirov skrob; zgušnjivač: hidroksipropil metil celuloza, E 464 (ovojnica kapsule); sredstvo protiv zgrudnjavanja: magnezijum stearat (E 470 b); kultura mikroorganizama (Lactobacillus rhamnosus R0011 ND); antioksidans: askorbinska kiselina (E 300).
Proizvod sadrži proizvode soje u tragovima.

Posbene napomene

Sadrži proizvode soje u tragovima

Način upotrebe

Jednu do dvije kapsule dnevno popiti s čašom vode uz obrok. Uz antibiotike, probiotik se pije 2 sata nakon antibiotika.

Upozorenja i napomene

Ukoliko postoji već propisana terapija, konsultovati ljekara prije upotrebe ovog preparata.
Osobe preosjetljive na neki od sastojaka ne trebaju koristiti ovaj preparat. Ne preporučuje se uzimati sa medvjetkom (Uva). Dodatak ishrani nije zamjena za uravnoteženu ishranu. Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti.

Način čuvanja

Čuvati u zatvorenoj bočici sa desikantom, zaštićeno od svjetlosti i vlage, na temperaturi do 25 °C i van domašaja djece.

Dodatne informacije

EAN barkod

3871384000880

Pakovanje

20 cps