Glicerol, 1kg

0,00 KM

Glycerin

  • Cijena s uključenim PDV-om.
  • Troškovi dostave u iznosu od 8,73 KM nisu uključeni u cijenu proizvoda.
    Za narudžbe iznad 30 KM dostava je besplatna.
  • Isporuka na teritoriji BiH u roku od 48 h.
Compare
SKU: --1-3 Kategorija:

Opis

Opis

Glicerin se vijekovima koristi u kozmetičkim preparatima jer hidrira kožu. Ima osobinu da privlači vlagu iz okoline. Pored evolucije različitih sastojaka u kozmetici, on je i dalje nezamjenjiv.

U posljednje vrijeme, sve više se koristi kao zamjena za šećer i kao zaslađivač. Osim svoje hidratantne moći, glicerin ima i zaštitno djelovanje na kožu. Smanjuje iritacije i svrbež te ima sposobnost zagrijavanja kože tokom zimskih mjeseci. Umjesto da se apsorbira u kožu, glicerin stvara nevidljivi zaštitni film koji, između ostalog, omekšava kožu. Biljni glicerol (glicerin) vlaži kožu i štiti je od spoljnih uticaja. Takođe, glicerin je dobar rastvarač za različite biljne ekstrakte, također se dodaje u tonike, kreme, gelove i maske.

Glicerin se obično otapa u vodenoj fazi, a koristi se u koncentraciji od 1-5% u emulzijama i od 2-10% u formulacijama koje sadrže surfaktante. Ovaj sastojak pruža mnoge prednosti za kožu i omogućuje optimalno djelovanje kozmetičkih proizvoda.

Kada je riječ o korištenju glicerola u kozmetici, važno je naglasiti da njegova prisutnost donosi velike koristi. Glicerin (glicerol) ne samo da hidratizira kožu već i pomaže u održavanju njezine prirodne vlažnosti. Njegova sposobnost zadržavanja vlage ključna je za postizanje mekane, glatke i zdrave kože.

Dodatne informacije

količina

1 kg