Kantarionovo ulje, 1l

0,00 KM

Hypericum perforatum oil

  • Cijena s uključenim PDV-om.
  • Troškovi dostave u iznosu od 8,73 KM nisu uključeni u cijenu proizvoda.
    Za narudžbe iznad 30 KM dostava je besplatna.
  • Isporuka na teritoriji BiH u roku od 48 h.
Compare
SKU: --1-3-1-1 Kategorija:

Opis

Opis

Odlično je sredstvo za zacjeljivanje rana i liječenja svih vrsta kožnih tegoba. Djeluje i analgetski pa se primjenjuje dermalno kod bolnih zglobova i mišića. Može se koristiti umjesto tamanu ulja u izradi vagitorija za HPV, bakterijske infekcije, gljivične infekcije ili hlamidije.

Ova biljka dolazi iz porodice goračevke, a koristi se kao antidepresiv, sedativ i antibiotik. Kantarionovo ulje se može primjenjivati na spoljašnji i unutrašnji način, a posebno je pogodan za žene i zdravlje ženskih organa.

Zahvaljujući sadržaju hiperforina i hipericina ulje djeluje antibakterijski protiv gram-pozitivnih mikroorganizama koji su i najčešći uzročnici infekcija kože i mekih tkiva. Koristi se u liječenju inficiranih rana i upalnih kožnih bolesti. Ulje sadrži flavonoide (rutin, kvercetin i kaempferol), fenolne kiseline i tanine. Sastav ulja uključuje flavonoide, hipericin i tanine koji su odlični za kožu, a ujedno djeluju protuupalno. Može pomoći i kod problema sa spavanjem ili nesanicom jer će umiriti um i tijelo.

Efikasan emolijens. Umiruje osjetljivu, hrani dehidriranu kožu, smanjuje bore, štiti kožu od negativnih spoljnih uticaja, deluje antioksidativno, podstiče obnovu kože i smanjuje oksidativni stres. Koristiti se u svom osnovnom obliku ili kao sastojak masne faze emulzije.

Koristi se kao sastojak kozmetičkih proizvoda namijenjenih za suhu i iritiranu kožu. Djeluje efikasno u borbi protiv celulita i strija, koristi se za negu lica i kose, a može pomoći u liječenju upornih akni i bubuljica. Pogodno je za izradu krema, losiona, proizvodi za skidanje šminke.

Dodatne informacije

količina

1l