Mentol, 100g, 1kg

0,00 KM

Menthol

  • Cijena s uključenim PDV-om.
  • Troškovi dostave u iznosu od 8,73 KM nisu uključeni u cijenu proizvoda.
    Za narudžbe iznad 30 KM dostava je besplatna.
  • Isporuka na teritoriji BiH u roku od 48 h.
Compare
SKU: --1-3-1-1-1 Kategorija:

Opis

Opis

Kristali Mentola – supstanca prirodnog porijekla koja se dobija iz ulja biljke mente dobijenog parnom destilacijom. Kristali su više duguljasti, slični kamenim kristalima, bijeli sa hladnim svježim mirisom na mentu. Rastvorljivi su u alkoholu i uljima, pa se lako upija kroz kožu.

Mentol ima lokalna anestetička i kontrairitantska svojstva, i u širokoj je upotrebi za olakšavanje manjih iritacija grla. Ima osvježavajući efekat hlađenja na koži, snažan miris mente. Može da izazove iritaciju kože i očiju.

Zbog intenzivnog mirisa koristi se u umjerenim količinama. Uobičajne koncentracije se kreću između  0,2 do 10% u zavisnosti od primjene. Dodaje se u uljanu fazu ili u hladnu fazu krema 50°C.  Koristi se za balzame, kreme, proizvodi za noge, gelovi za hlađenje i sredstva koja hlade. Proizvodi koji štite kožu (protiv ujeda insekata).

Koristi se u preparatima za higijenu usta, kao blagi analgetik, ali i u parfemima i ostalim higijenskim preparatima. Odličan kao dodatak u sapunima (vrlo mali postotak) kao bazni miris

Dodatne informacije

količina

1 kg, 100 g