Atopijski dermatitis

“Bolujem od atopijskog dermatitisa. Koža mi je tamno-ljubičaste boje, otečena i bolna. Stopala i dlanovi su naročito zahvaćeni, pokriveni gnojnim prištićima, koji se suše i jako svrbe. Na koji način da njegujem kožu i spriječim napredovanje bolesti?”
Pogledajte odgovor

Atopijski dermatitis je bolest kože čiji uzrok je nedovoljno razjašnjena alergijska reakcija praćena svrabom i gnojnim pastulama. Najčešće se javlja kod djece i adolescenata na kožnim pregibima, ali se može proširiti češanjem i inficiranjem promjena. Kod odraslih je obično prisutna komponenta neurodermatitisa, uzrokovano stresom i psihičkom uznemirenošću. Kod naprednog oblika dermatitisa, svakako se preporučuje konsultacija sa ljekarom. U terapiju se uglavnom uključuju kortikosteroidi ili sistemsko davanje kiseonika pod pritiskom koje ima značajan antialergijski i antizapaljenski učinak

Za redovnu njegu ekcemom ili psorijazom zahvaćene kože, kao i suve i izuzetno osjetljive kože, preporučuje se Linoderm kolekcija. Bazirana na ulju žutog noćurka, pruža koži izvrsnu hidrataciju, smiruje svrbež i uspostavlja dobro organizovanu slojevitu strukturu lipida u koži. Linoderm Melem protiv ekcema zaustavlja upalne procese i gubitak vode i otklanja prištiće, ljuspe i pukotine na koži. Nema neželjena dejstva i može se koristiti uz terapiju kortikosteroidima.

X
Add to cart