Dermatitis i perut

“Prije nekoliko godina utvrđeno je da imam seboroični dermatitis. Dermatolog mi je dao Hidrocortizon i rekao da prekinem da stavljam bilo kakve kreme. Koža mi je ipak jako suva i zategnuta, a perutanje i crvenilo se širi. Sada imam perut i po koži glave. Molim savjet?”

Pogledajte odgovor

Seboroični dermatitis je česta, hronična dermatoza koja je uglavnom udružena sa povećanom produkcijom sebuma. Promjene u vidu crvenila i ljuspanja kože mogu se vidjeti na glavi, licu, grudnom košu ili leđima. U liječenju se koriste blagi ili umjereno potentni kortikosteroidi. I ovakvoj koži je ipak potrebna redovna i adekvatna njega.

Za redovnu njegu kože sa dermatitisom, kao i suve i izuzetno osjetljive kože, preporučujem Linoderm kolekciju. Sadrži ulje žutog noćurka, pruža koži izvrsnu hidrataciju, smiruje svrbež i ublažava zatezanje, perutanje i crvenilo. Linoderm Melem protiv ekcema zaustavlja upalne procese i gubitak vode i otklanja prištiće, ljuspe i pukotine na koži. Nema neželjena dejstva i može se koristiti uz terapiju kortikosteroidima.

Za promjene prisutne na glavi, predlažemo Follisan losion koji sadrži pantenol i FollicusanTM, revitalizuje kožu glave, aktivira korijen kose, pospješuje njen rast i sprečava nastanak peruti.

X
Add to cart