Hemoroidi

Hemoroidi su veći ili manji čvorići proširenih vena, na granici kože i sluznice anusa. Izazvani su neredovnom ishranom, hroničnom opstipacijom, nedovoljnim kretanjem ili usljed urođene slabosti zidova krvnih sudova i nezaobilazno, promjenama vezanim za starenje.

Njihovom razvoju pogoduje dugotrajno sjedenje i pretjerana tjelesna težina. Kod žena hemoroidi  se najčešće javljaju u periodu trudnoće.  Posljedica djelovanja bilo kojeg od navedenih uzroka je porast pritiska u hemoroidalnim venama, zbog kojeg se rasteže stijenka vena koje se izbočuju, zidovi postaju tanki te može doći do njihovog pucanja.

Hemoroidi se manifestuju osjećajem pritiska u analnom predjelu koji traje. Javljaju se svrbež, žarenje, bol, jače ili slabije krvarenje…

Liječenje hemoroida je simptomatsko, što znači usmjereno ka uklanjanju neugodnih simptoma svrbeža, pečenja, boli i pritiska.

Ublažavanje tih simptoma uglavnom se provodi primjenom različitih čepića i masti za hemoroide, od kojih se neke, zbog sadržaja kortikosteroida, smiju upotrebljavati samo kroz kratko vremensko razdoblje. Savjetujemo da za ublažavanje simptoma hemoroida izaberete proizvod koji ne sadrži kortikosteroide i stoga nema ograničenja u dužini upotrebe: Lifeline Herbarektal – krem za olakšavanje tegoba kod hemoroida!

Herbarektal biljni krem protiv hemoroida i analnih fisura se u praksi pokazao kao veoma efikasan u otklanjanju simptoma hemoroidalne bolesti. Zahvaljujući odabranim biljnim komponentama, Herbarektal jača krvne sudove i sprečava njihovo širenje i pucanje.

Ublažava pečenje i svrbež, smanjuje upalu i otekline hemoroidnih čvorića, pospješuje zacjeljivanje oštećene sluznice rektuma i smanjuje bol. Već nakon prvog nanošenja Herbarektal značajno ublažava bol, a redovnom upotrebom potpuno otklanja simptome hemoroida!

Herbarektal®  nema neželjena dejstva i pogodan je za trudnice i dojilje! Ipak, napominjemo da nema razloga za neugodnost za posjetu ljekaru, što je preporučljivo posebno ako je prisutno krvarenje iz anusa.

X
Add to cart