Suva i osjetljiva koža

Ekcem ili atopijski dermatitis je bolest kože koja se javlja periodično, najčešće nakon neke iritacije.

Koža oboljelih od atopijskog dermatitisa ima povećanu sklonost ka isušivanju i pucanju i dolazi do razvoja upalnih procesa što ima za posljedicu pojavu karakterističnih promjena na koži, najčešće u prevojnim dijelovima, licu i vratu. U stanjima bez znakova bolesti koža je normalnog izgleda, ali nakon kontakta sa nekim iritansom koji može da naruši barijeru kože dolazi do razbuktavanja bolesti. Ekcemi su veoma karakteristični kod djece kada je koža još uvek nedovoljno razvijena, ali postoje oblici ekcema koji su karakteristični za odrasle osobe.

Terapija ekcema može biti farmakološka i nefarmakološka. Okosnicu farmakološke terapije čine kortikosteroidi. Nefarmakološka terpija je u suštini najbitnija jer ona podrazumijeva svakodnevnu upotrebu emolijentnih sredstava u cilju sprečavanja razbuktavanja bolesti. Emolijensi su preparati koji sprečavaju isušivanje kože. To mogu biti losioni, kremovi, masti i kupke u koje se ubacuju masne komponente koje čine kožu mekom i vlažnom.

Linoderm Melem protiv ekcema baziran na ulju žutog noćurka i izuzetno blage formulacije, pruža koži izvrsnu hidrataciju! Linoderm Melem uspostavlja dobro organizovanu slojevitu strukturu lipida u koži, obnavlja kožu, zaustavlja upalne procese i gubitak vode. Otklanja prištiće, ljuspe i pukotine na koži i zaustavlja svrab. Melem protiv ekcema preporučujemo i za njegu kod djece čija koža je sklona ekcemima i crvenilu. Melem nema neželjena dejstva i može se koristiti neograničeno dugo i na zdravoj koži.

X
Add to cart