Kosa

Follisan šampon za bioaktivnu njegu kose i vlasišta rješava problem opadanja kose, masne kose i peruti

Najčešći razlog opadanja kose je pretjerana količina sebuma koji se stvara u folikulu dlake. Cirkulacija u samom korjenu kose postaje jako slaba, a samim tim i dotok hranjivih komponenti znatno smanjen. Kosa počinje da opada, a nova vlas iz folikula, koji je prepun sebuma, izrasta teško ili nikako.

Lifeline®Follisan bioktivni šampon sadrži biljne ekstrakte aloje, ehinacee i kestena, mliječne proteine, aminokiseline bogate sumporom i vitamine B kompleksa. Zahvaljujući aktivnim molekulima Lifeline®Follisan reguliše pretjerano stvaranje sebuma i omogućava adekvatno prehranjivanje korijena vlasi. Biljni ekstrakti aloje, ehinacee i kestena djeluju umirujuće i revitalizuju vlasište. Vitamini B kompleksa dodatno hrane i regenerišu korijen kose.

Pozitivne promjene nastaju već poslije prvog pranja i manifestuju se prestankom opadanja kose, a vidna poboljšanja primjećuju se poslije 3-4 mjeseca primjene.

Lifeline®Follisan šampon namijenjen je podjednako i muškarcima i ženama sa problematičnim vlasištem. Nema neželjenih efekata i može se koristiti neograničeno dugo.

X
Add to cart