Hiperpigmentacija

Sunčane i staračke pjege predstavljaju bezopasan, ali za većinu suvišan i nepoželjan poremećaj pigmentacije. Radi se o žutosmeđim nakupinama, više ili manje intenzivne boje, koje se pojavljuju na suncu izloženim dijelovima tijela (najčešće zahvata nadlanice, obraze i nos te područje dekoltea).

Mogu se pojaviti i na ramenima, leđima i drugim dijelovima tijela.
Pjege nastaju zbog nakupljanja pigmenta melanina u površinskom sloju kože. Melanin je smeđi pigment odgovoran za boju kože. Glavna uloga melanina je zaštita dubljih slojeva kože od negativnog uticaja ultraljubičastih zraka.

Osim sunčanih i staračkih pjega, susrećemo se i sa pigmentnim mrljama koje su posljedica određenih hormonskih poremećaja kod uporabe oralnih kontraceptiva ili za vrijeme trudnoće. Fleke nastale u trudnoći se, u najvećem broju slučajeva povlače nekoliko mjeseci nakon porođaja. Nekada se ipak desi da ne dođe do potpunog povlačenja i tada se preporučuju kreme za izbjeljivanje kože i pilinzi.

Pigmentne mrlje mogu nastati i u klimakteriju zbog smanjenog djelovanja spolnih hormona, kao i kod nekih bolesti jetre.

Lifeline je kreirao specijalnu kremu u okviru kolekcije Linoderm, za tretman hiperpigmentisane kože koja se može koristiti u toku cijele godine!

Linoderm krema protiv fleka

  • uspješno otklanja hiperpigmentisane mrlje bilo da su to staračke pjege, pjege nastale tokom trudnoće, nakon intenzivnog sunčanja, ili za vrijeme hormonske kontraceptivne terapije!
  • Zahvaljujući aktivnim komponentama Linoderm krema otklanja crvenilo na koži te je idealna za tretman kože poslije sunčanja. Sadrži zaštitne UV filtere tako da štiti kožu od štetnog sunčevog zračenja prilikom svakodnevnog izlaganja suncu, usporava starenje kože i sprečava pojavu novih pjega.
  • Krema ima izuzetnu hranjivu vrijednost za kožu, smanjuje proizvodnju melanina i pospješuje regenerativnu sposobnost ćelija kože
Nakon 4 sedmice upotrebe površine tretirane Linoderm kremom protiv fleka postaju svjetlije, ali se preporučuje i duža upotreba radi prevencije s obzirom da je ova krema potpuno neškodljiva za zdravu kožu.
X
Add to cart