Omega 3 protiv infarkta miokarda i reumatoidnog artritisa

“Imam 65 godina, strijepim od ponovnog infarkta jer i pored lijekova imam povećan pritisak i masnoće u krvi. Povremeno osjećam bolove u zglobovima šake, u koljenima i kukovima, da li je to reuma?”
Pogledajte odgovor

Da bi se postigli zadovoljavajući rezultati neophodno je da se uz lijekove pridržavate i dijete koju vam je ljekar propisao. Takođe, u sprečavanju ponovnog infarkta miokarda preporučuje se svakodnevna upotreba Lifeline® Omega 3 masnih kiselina. Nezasićene masne kiseline u dozi od 1000 mg povećavaju koncentraciju dobrog holesterola, smanjuju nivo triglicerida, sprečavaju stvaranje naslaga i oštećenje zidova krvnih sudova.

Bolovi koje osjećate mogli bi ukazivati na reumatoidni artritis. Za lokalnu terapiju i brzo otklanjanje bola preporučuju se analgetici ili utrljavanje Lifeline® Reumal gela. Reumal gel izaziva prijatan osjećaj hlađenja, a zatim intenzivnog grijanja. Rezultat je prolazna neosjetljivost bola.

Omega 3 nezasićene masne kiseline pomažu i u terapiji reume jer dokazano smanjuju pojavu zapaljenske reakcije koja je u osnovi reumatoidnog artritisa. Upotrebom Lifeline® Omega 3 kapsula u periodu od 2 mjeseca smanjujete upalne procese u predjelu zglobova, smanjujete bol u zglobovima, povećavate pokretljivost i otklanjate jutarnju ukočenost.

X
Add to cart