Zaustavite opadanje kose

“Već nekoliko mjeseci, kosa mi se pretjerano masti i opada. Pokušala sam riješiti problem sa raznim pakovanjima i mijenjanjem šampona za kosu, ali mi se čini da to samo pogoršava stanje. Šta mi savjetujete?”
Pogledajte odgovor

Duga i zdrava kosa smatrana je kod drevnih Kineza znakom moći, blagostanja i ogledalom zdravlja neke osobe. Glatka, mekana i brzorastuća kosa značila je da je tijelo puno vitalne energije i da ima zdravu krv i zdrav mozak.

Poremećaji u metaboličkim procesima organizma dovode do pojačanog lučenja lojnih žlijezda vlasišta i masne kose. Velika količina sebuma koji se nakuplja u folikulu, u potpunosti zaustavlja prehranjivanje korijena dlake i onemogućava njen rast. Postojeće vlasi otpadaju, a nove jednostavno ne rastu.

Sredstva koja koristimo za njegu, od velikog su značaja za zdravlje kose. Šampon mora biti precizno definisan, biljnog porijekla, sa aktivnim komponentama koje regulišu stvaranje sebuma.

Lifeline®Follisan bioaktiv tretman djeluje na samom vlasištu. Zahvaljujući mliječnim proteinima, aminokiselinama bogatim sumporom, biljnim ekstraktima aloje, ehinacee i kestena, kao i vitaminima B kompleksa, znatno smanjuje stvaranja količine sebuma u folikulu, pospješuje ishranu korijena vlasi i brži rast kose. Sprečava razmnožavanje gljivica i bakterija na vlasištu i sprečava pojavu peruti. Upotrebom Follisan šampona kosa prestaje da opada nakon jednog ili dva pranja, a nakon 3-4 mjeseca primjene pojavljuje se i nova kosa na vlasištu.

X
Add to cart