Prostata

Visok procenat muške populacije se već od četrdesete godine suočava sa problemima koje izaziva uvećana prostata. Prostata je žlijezda oblika kestena, smještena oko mokraćne cijevi

Njena uloga je lučenje hranjive tekućine koja prehranjuje i štiti spermu. U normalnim uslovima prostata obavlja svoju funkciju neprimjetno, sve do trenutka kada zbog starenja dođe do povećanja. Promjene na prostati su najčešće praćene slabim bolom, učestalim nepotpunim mokrenjem, naročito u toku noći, kao i značajno smanjenom potencijom. Nije rijetka ni pojava urinarnih infekcija zbog zadržavanja urina. U početku su tegobe diskretno naznačene, ali dalje povećanje tokom godina može dovesti do potrebe za hirurškom intervencijom.

Kako ublažiti tegobe?

Klinička ispitivanja su dokazala da biljni fitosteroli iz sjemena bundeve i bobica sabal palme, te dovoljne količine cinka i vitamina B6, mogu u velikoj mjeri otkloniti ove tegobe. Treba izbjegavati konzumaciju alkohola, kafe i gaziranih pića, i ne piti tekućinu nakon večernjeg obroka.

Ishranu treba obogatiti vitaminima i mineralima, a izbjegavati jake začine.

Preparat koji pomaže?

Lifeline®Prostat predstavlja idealnu kombinaciju biljnih fitosterola iz sjemena bundeve, bobica sabal palme i kore afričkog drveta. Smanjuje otok prostate, poboljšava pražnjenje i štiti funkciju prostate. Prostat sadrži cink i vitamin B6, koji pojačavaju djelovanje biljaka, bitno poboljšavaju spermatogenezu a samim tim i potenciju. Pije se samo jedna kapsula dnevno. Tegobe učestalog mokrenja se ublažavaju već nakon prve ili druge kapsule. Prostat je biljni preparat i može se koristiti preventivno.

X
Add to cart