Suva koža sklona ekcemima

Dugi zimski period sa nepovoljnim spoljašnjim faktorima, parno grijanje kao i nedovoljna konzumacija svježeg voća i povrća ostavljaju traga na koži i ona postaje oštećena i dehidrirana.

Suva koža je napeta, tanka, nježna i providna. Pore nisu vidljive, koža je mat i bez sjaja, sklona je crvenjenju, ljuštenju, ispucalosti i vrlo ranom nastanku bora. Uz to se često javlja peckanje i svrbež. Suva koža je jako osjetljiva na promjene temperature, vjetar, sunce i hemijske agense. Karakterizuje se smanjenim lučenjem žlijezda lojnica i žlijezda znojnica. To je razlog da se na koži nalazi vrlo oskudan lipidni sloj, što ujedno umanjuje lipidnu barijernu funkciju kože.

Prije ljetnog perioda i izlaganja suncu, kožu je neophodno nahraniti, obnoviti ravnotežu hidrolipidnog sloja i kožu održati vlažnom i elastičnom.

Lifeline® je razvio Linoderm® liniju fitokozmetike sa ciljem da obezbijedi najbolju kompletnu njegu suve i osjetljive kože, sklone stvaranju alergije i ekcema i u potpunosti zadovolji njene potrebe.

Linoderm® kolekcija sadrži ulje žutog noćurka dobijeno metodom hladnog cijeđenja sjemena noćurka. Ulje žutog noćurka dobijeno ovim načinom ekstrakcije posjeduje izvrsne osobine, odlično se apsorbuje u kožu i ispoljava izraženo protivupalno djelovanje, obnavlja barijernu funkciju kože, te smanjuje gubitak vode.

Nakon mjesec dana upotrebe Linoderm® kolekcije zatezanje i suvoća se značajno smanjuju

Linoderm® formula zahvaljujući aktivnim komponentama učinkovito prodire u gornje slojeve kože i ponovo uspostavlja dobro organizovanu slojevitu strukturu lipida u  koži. Linoderm® formula zaustavlja upalne procese i značajno smanjuje transepidermalni gubitak vode.  Smanjuje svrbež, zatezanje i suvoću kože, a ljuspe i pukotine nestaju.

Linoderm ®Mlijeko za tijelo

sadrži ricinusovo ulje, ulje žutog noćurka i med. Pruža koži izvrsnu hidrataciju! Omogućava intenzivnu regeneraciju, ishranu i obnavljanje suve, oštećene i ekcemski izmijenjene kože, kao i idealnu njegu zdrave kože. Zahvaljujući dejstvu ricinusovog ulja, otklanja neprijatan osjećaj suvoće, zatezanja i peckanja i vraća koži elastičnost i sjaj.

Linoderm ® Melem protiv ekcema

je namijenjen za njegu suve i osjetljive kože tijela i lica, za njegu kože kod dermatitisa i ekcema, te za njegu kožnih poremećaja kod beba i male djece. Melem se nanosi u tankom sloju 2-3 puta dnevno. Može se koristiti uporedo uz terapiju kortikosteroidima. Linoderm® melem smiruje svrbež, a ljuspe i pukotine na koži nestaju, regeneriše kožu i čini je glatkom i mekom. Ukoliko se koristi dovoljno dugo (1-2 mjeseca) melem sprečava ponovnu pojavu ekcema.

Linoderm® Hidratantna krema za lice

svojim aktivnim sastojcima hrani, regeneriše i njeguje izuzetno osjetljivu kožu lica. Namjenjena je za njegu izrazito suve, normalne i zrele kože lica. Obnavlja površinski sloj kože, hidrira, sitnije bore postaju manje vidljive, osvježava kožu i štiti je od spoljašnjih uticaja. Pogodna je za njegu izuzetno osjetljive kože lica, koja je sklona alergijama i ekcemima.

Linoderm® krema protiv pjega i fleka

smanjuje proizvodnju melanina, pospješuje regenerativnu sposobnost ćelija kože i uspješno otklanja hiperpigmentisane mrlje bilo da su to staračke pjege, pjege nastale tokom trudnoće, nakon intenzivnog izlaganja suncu, ili za vrijeme hormonske kontraceptivne terapije. Linoderm zahvaljujući aktivnim komponentama oklanja crvenilo na koži. Sadrži zaštitne UV filtere tako da sprečava starenje kože i nastajanje novih fleka. Nakon 4 sedmice upotrebe tretirane površine postaju svjetlije, ali se preporučuje i duža upotreba radi prevencije s obzirom da je ova krema potpuno neškodljiva za zdravu kožu.

Linoderm kolekcija je potpuno prirodna i neškodljiva i može se koristiti neograničeno dugo i kod djece.

X
Add to cart