Kako protiv reumatskog bola?

“Imam 60 godina i jako teško se krećem. Bolovi u zglobovima šake, leđima i koljenu su nešto sa čim svakodnevno živim. Analgetici mi pomažu trenutno ali bitnije poboljšanje stanja nisam primijetila.”
Pogledajte odgovor

Reuma, išijas i artritis su oboljenja sa kojima se suočava 70% populacije preko pedeset godina. Etiologija ovih bolesti je vrlo različita, ali za sve tri bolesti zajednički je bol. Ova vrsta bola je vrlo neprijatna, vrlo često praćena otežanim kretanjem, na zglobovima se pojavljuju otoci, a pojedini dijelovi tijela su ukočeni.

Jedino što želimo u ovim situacijama je da se oslobodimo bola. U tome nam najčešće pomažu lijekovi analgetici ili gelovi koje nanosimo u tankom sloju i masiramo bolna mjesta. Lifeline Reumal gel, ukoliko se umasira u bolna mjesta izaziva prolaznu neosjetljivost na bol. Svojim aktivnim komponentama izaziva prijatan osjećaj hlađenja a zatim intenzivnog grijanja. Međutim ovo olakšanje je trenutno.

Reumatske upalne promjene na zglobovima obično su propraćene oštećenjima zglobne hrskavice. Ukoliko želite pomoći zglobovima neophodno je obnoviti zglobnu hrskavicu i ublažiti upalne promjene na zglobovima. Idealna potpora zglobovima je Lifeline®NobolActive.

Sadrži osnovne gradivne komponente hrskavice, glukozamin i kondroitin sulfat, ali i omega 3 nezasićene masne kiseline iz ribljeg ulja. Riblje ulje smanjuje upalne procese u organizmu. Već nakon 2 mjeseca upotrebe NobolActive kapsula značajno će se smanjiti jutarnja ukočenost zglobova i olakšati pokretljivost.

X
Add to cart