Riblje perlice

“Majka sam dječaka od 5 godina. Čula sam da su vitamini A i D izuzetno važni u periodu razvoja, kao i riblje ulje, pa me zanima da li je pored redovne ishrane djeci potreban neki dodatak ishrani?”
Pogledajte odgovor

Većina roditelja smatra da njihovoj djeci ne nedostaju vitamini ako imaju za svoju dob normalnu tjelesnu visinu i težinu. Međutim, ako dijete ne dobije dovoljno vitamina putem hrane, tijelo će koristiti sopstvene zalihe vitamina potrebne za druge važne funkcije, što može dovesti do nedostatka vitamina i razvoja oboljenja.

Riblje ulje je od izuzetne važnosti za pravilan rast i razvoj djece. Omega 3 masne kiseline, kojima je bogato riblje ulje vrlo su važne za pravilan rad i razvoj složenih fizioloških sistema kao što su oko i mozak. Smiruju upalne procese kod astme i bronhitisa i ublažavaju upalu i svrbež kod djece koja su sklona razvoju alergije, ekcema i psorijaze. Vitamini A i D štite epitel, pomažu denticiju, omogućavaju pravilan razvoj i sprečavaju nastanak deformiteta kostiju u razvoju.

Lifeline® Riblje perlice su odličan domaći preparat, prijatnog i blagog ukusa limuna, koji sadrži preporučene dnevne doze vitamina A i D i riblje ulje. Već se djeci starijoj od 1 godine, savjetuje jedna kapsula dnevno Ribljih perlica kako bi se zadovoljile njihove dnevne potrebe. 

X
Add to cart