Masnoće u krvi

Omega masne kiseline pojam su koji smo često čuli od ljekara, u apoteci ili u medijima. No, jesmo li se zapitali o čemu je zapravo riječ? 

Omega masne kiseline sastavni su dio ribljih ulja, jednog od najstarijih dodataka prehrani. Riblja ulja sadrže omega-3 esencijalne masne kiseline EPA i DHA. Omega masne kiseline ljudsko tijelo ne može proizvesti, pa ih moramo osigurati pravilnim uzimanjem dodataka prehrani. Zbog zastupljenosti u većini fizioloških procesa i strukturama svake stanice, nužne su za normalno funkcioniranje organizma. Njihovo pomanjkanje zabilježeno je kod različitih upalnih i krvožilnih bolesti, Alzheimerove bolesti, depresije, slabije koncentracije, a izravno su povezane s padom imuniteta i kožnim poremećajima.

Omega masne kiseline smanjuju koncentraciju kolesterola, povećavaju elastičnost krvnih žila i reguliraju viskoznost krvi, pa smanjuju rizik od srčanih napada i udara uzrokovanih grušanjem krvi. Njihovo osnovno djelovanje vezuje se uz prevenciju i tretmane visokoga krvnog tlaka, srčanih aritmija i drugih kardiovaskularnih bolesti.
Osim djelovanja na krv i krvne žile, istraživanja su pokazala da je za razvoj mozga i vida, te za intelektualni razvoj dojenčadi prijeko potreban DHA, čiji unos putem nadoknade ili preko majčina mlijeka može znatno potaknuti razvoj najmlađih.

U većini razvijenih zemalja kod ljudi je zabilježeno pomanjkanje omega-3 masnih kiselina u organizmu, uzrok čemu je sve rjeđa i preslaba zastupljenost ribe u redovitoj prehrani. Stoga je za optimalan unos omega masnih kiselina potrebna nadoknada putem kvalitetnih dodataka prehrani.

S obzirom na veliko značenje omega masnih kiselina u organizmu, iznimno je bitno osigurati njihov optimalan unos. Ako to nije moguće pravilnom prehranom, nadoknada je idealan odabir, i to od najmlađe dobi. Pravilnom nadoknadom pomno odabranim preparatima i definiranim dozama može se spriječiti većina poremećaja koji smanjuju kvalitet života i trajno narušavaju zdravlje.

Lifeline Omega 3 kapsule sadrže 1000 mg ribljeg ulja sa standardizovanom količinom nezasićenih masnih kiselina.

  • uspješno smanjuju nivo triglicerida u krvi
  • sprečavaju nastanak ateroskleroze
  • smanjuju već postojeća zadebljanja na zidovima krvnih sudova
  • smanjuju mogućnost ponovnog nastanka infarkta miokarda
  • kod psorijaze smanjuju crvenilo i svrab kože
  • ublažavaju otok,ukočenost i bol kod reumatoidnog artritisa
  • utiču na poboljšanje vida
  • produžavaju život nervnih ćelija
X
Add to cart