Osteoporoza

Koštana masa se već tokom tridesetih godina počinje postepeno smanjivati i vremenom može dovesti do pojave osteoporoze. Osteoporoza je tiha i progresivna bolest. Karakteriše je smanjena količina koštanog tkiva, pa kosti postaju porozne, krhke i lako lomljive.

Smatra se da je svaka treća žena nakon menopauze zahvaćena ovom bolešću, a rizik od preloma je čak do 50 %. Učestalost ove bolesti kod muškaraca je manja, ali nije zanemarljiva!

Osteoporoza izaziva otežanu pokretljivost, bolove u kostima i slabost mišića. Postepeno dovodi do gubitka visine i pognutosti, i konačno, preloma kostiju.

Kako bi se izbjegle tegobe i posljedice izazvane smanjenom gustinom kostiju, neophodno je djelovati preventivno. Najvažnije je obezbjediti organizmu dovoljne količine kalcijuma i vitamina D. Pored pravilne ishrane, neophodna je i tjelesna aktivnost, kao i pomoć u vidu dijetetskih preparata.

Lifeline® OsteoSTOP je preparat koji predstavlja izvrsnu potporu kostima. Sadrži kalcijum u obliku citrata, koji se najlakše iskorištava u organizmu, i vitamin D3 i K2 (sprečava taloženje kalcifikata u mekim tkivima) i magnezijum koji su neophodni za pravilno iskorištavanje kalcijuma. Pije se po jedna tableta ujutro i uveče.

X
Add to cart