Reumatske bolesti

Reumatske bolesti su najčešće bolesti koje napadaju sistem za kretanje izazivajući bol i otežanu pokretljivost.

Skoro da i nema starije osobe koja se neće požaliti na “reumu”, bilo da su u pitanju: okoštali i deformisani zglobovi prstiju šake, kukovi ograničene pokretljivosti praćene bolom ili bolna i nestabilna koljena. Stalno, intenzivno korištenje zglobova tokom dugog niza godina, uzima svoj danak. Hrskavica se tanji i često potpuno razara, pa kosti dolaze u direktan kontakt. Posljedica je intenzivan bol i smanjena pokretljivost.

Značajan efekat kod osteoartritisa su pokazali glukozamin i hondrotin. Glukozamin sulfat je supstanca koja direktno pospješuje ishranu i obnavljanje hrskavice, a hondroitin omogućava dotok vode i hranjivih materija u njene stanice. Riblje ulje utiče na smanjenje upalnih procesa u zglobovima.

Preparat koji pomaže je Lifeline Nobol!

Lifeline NobolActive je odličan preparat namijenjen ishrani zglobne hrskavice. Sadrži sve hranjive materije, neophodne za zdravo i normalno funkcionisanje zglobova: glukozamin sulfat, kondroitin i omega 3 nezasićene masne kiseline.

Lifeline NobolActive :

  • odlično prehranjuje i obnavlja oštećenu hrskavicu
  • smanjuje upalne promjene u zglobovima i reumatske tegobe
  • olakšava bol, otklanja ukočenost i značajno poboljšava pokretljivost zglobova.

Upotreba Lifeline NobolActivea se preporučuje kod reumatskih tegoba, sportskih povreda i kao prevencija propadanja zglobne hrskavice.

Samo jedna tableta dnevno Lifeline NobolActivea, spriječiće jutarnju ukočenost i olakšati kretanje, a terapijom od 2-3 mjeseca postiže se značajno poboljšanje kvaliteta zglobne hrskavice i trajniji efekat.

Ukoliko je reumatski bol toliko intenzivan da ga se želite riješiti trenutno, preporučujemo vam Nobol krem. Nobol je masažni krem sa jedinstvenom kombinacijom glukozamina i MSM-a. Uspješno otklanja bol u zglobovima i mišićima. Preporučuje se kod različitih povreda zglobova i mišića, oštećenja hrskavice ili ukočenosti zglobova. Ispoljava djelovanje već 5 minuta nakon nanošenja!

X
Add to cart